събота, 30 май 2009 г.

към основната страница


КАМПАНИЯ НА TV2 В ПОДКРЕПА НА ДОНОРСТВОТО- Живот след смъртта. Има!На 13 април 2009 г., Новините на ТВ2 стартират кампания в подкрепа на донорството, която е под надслов „Живот след смъртта. Има!”. В продължение на две седмици, всеки ден в централната новинарска емисия от 18.45 часа репортерите Ива Димова и Диана Радева ще разкажат истории на нуждаещи се от трансплантация хора, чийто живот зависи от желанието, съпричастността и добрата воля на всеки един от нас да дари своите органи или тези на свои роднини в случай на смърт.

"Основната ни цел е да помогнем на тези, които чакат с години за трансплантация и на онези, които имат желани да дарят органите на починал техен близък. Искаме да покажем, че всеки от нас има силата да спаси живот", допълва Диана Радева.Джони Велинов живее втори живот след успешна трансплантация. "Отиваш да живееш втори живот, това е!", споделя легендарният футболист.

Още много болни, обаче, нямат този късмет. Тъжната статистика показва, че броят на трансплантациите у нас драстично намалява заради липсата на донори.


Да живееш с изкуствено сърце не означава, че си робот и нямаш чувства. Изкуственото сърце са всъщност кабели, батерии и апарат, които се грижат сърцето да не спира своите функции.

Много хора със закостеняло мислене обаче не са толерантни. Една крехка жена се бори със закостенялото мислене на своите съграждани, както и за живота си.

"Мечтата ми в момента е да се чувстам като нормален човек и да ги няма тия кабели по мене", казва Катя Николова, чакаща за трансплантация на сърце.Живот без бъбрек...или има ли живот след смъртта


България и трансплантациитеВижте една история от кампанията на ТВ2 в подкрепа на донорството "Живот след смъртта. Има!".
35-годишната Кремена от Бургас страда от бъбречна недостатъчност и живее с надеждата за трансплантация. Преди два месеца разбира, че е заразена с вируса на хепатит С.
Customer Service Training

Няма коментари:

Публикуване на коментар